top of page

Mersin Yenişehir'de Müteahhitten Satılık Daire



Mersin'in Yenişehir ilçesi kentin son 20 senesinde popülerliğini oldukça artırdı. Sınırları doğuda Müftü Deresi ile başlayan merkez ilçe Yenişehir batıda Mezitli ile sonlanmaktadır.


Türkiye'nin en uzun sahil parkına sahip Yenişehir, birkaç farklı merkezi, AVM'leri, okulları, 2013 Akdeniz Oyunları zamanında inşaa edilen modern spor tesisleri ve üniversite kampüsleriyle şehrin en hareketli ilçesidir. Bu hareket, ilçede birçok yeni konutun yapılmasını da sağlamış olup emlak piyasasında şehrin en değerli arsa ve evlerini bulundurmasına sebep olmuştur.


İlçe ilk olarak sahil boyunca batıya doğru gelişmiş, bu gelişme Mezitli sınırlarıyla durdurulduğu için yeni yaşam yerleri arayışları ilçenin kuzeyine kaymıştır. Eski bilinen adıyla Büyük Carrefour ve sonrasında inşaa edilen Macit Özcan Spor Tesisleriyle 2000'lerin başında bu sinyal güçlü bir şekilde verilmiştir.


Daha sonra inşaa edilen 2., 3. ve hatta yakınlarda inşaası tamamlanan 4. çevre yoluyla birlikte ulaşımı iyice kolaylaşan ilçede yeni çevre yolları etrafında de konutlaşma oranı oldukça yükselmiştir.


Bu yoğun konutlaşmanın yaşandığı mahallerden birisi de Fuat Morel olmuştur. Fuat Morel mahallesi son dönemde şehrin emlak piyasasına yeni ve lüks konut projeleriyle damga vurmuştur. İçerisinde birçok modern ve yüksek standartlı site barındırmaktadır.



Hala gelişmekte ve kimliğini bulmakta olan mahallede yeni projeler de dikkat çekmekte. Bu projelerden şüphesiz ki en fazla konuşulanı ise şehrin köklü inşaat firmalarından olan Mefa İnşaat'ın konut sektörüne merhaba dediği Nerissa Mefa'dır.


Öyle ki Nerissa Mefa'nın ünü Türkiye'nin en yüksek yüzme havuzu SkyPool'u barındırması sebebiyle Mersin sınırlarını aşıp tüm Türkiye'ye yayılmıştır. SkyPool'un yanında Mersin'in en yüksek konut projesi olmaya aday Nerissa Mefa'da çok yüksek standartlı bir yaşam inşaa edilmektedir.


%95 yeşil alan oranıyla şehrin en geniş site bahçelerinden birisine sahip proje 31. kattaki SkySpa'sı ve 34. kattaki SkyGym'i ile benzersiz bir yaşam vadediyor.


Mersin Yenişehir'de müteahhitten satılık daire kategorisindeki en popüler bu proje hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz hemen şu linke tıklayabilir ya da 0 530 235 08 33'ü arayabilirsiniz.

bottom of page